Testimonials

Oud zeer is soms lastig op te ruimen. Net of je de dingen wel begrepen hebt, maar niet perse opgelost. Met de techniek van innerlijke reis en voice dialogue heeft Joke Lamers me met pijn uit mijn kindertijd enorm geholpen. Net of er een letterlijk een gat gedicht is: ik kan zelfs in mijn lichaam navoelen waar dat gat zat en hoe dat nu geheeld is. Maar toen heeft ze me ook laten voelen hoe het is om gewoon goed voor jezelf te zorgen, want dat mag. Ja, dat klinkt heel logisch, maar ik wist niet hoe het voelde. Hoe vrij.

Behalve het oplossen van het oude zeer waarvan ik wel wist dat ik het had heeft ze ook mijn lichaam laten spreken. Dat is heel bijzonder en dat vind ik eigenlijk erg knap; een gave. Het lezen van je lichaam betekent dat allerlei overtuigen en patronen die zich hebben vastgezet worden vertaald in een taal die jij snapt. Dat was grappig, en ontroerend en soms ook wel confronterend.

Met de prenatale familieopstellingen ben ik veel te weten gekomen over mijn ouders ten tijde van mijn conceptie en daarna. Het is niet alleen informatief maar ook helend. Ik zie de belevenissen van ons als groep nog als een film voor me. Met heel veel toewijding door de deelnemers gedaan trouwens en ook met de discretie die je hoopt.

Wat ik zo leuk vind aan Joke is dat ze een hele gewone oprechte vrouw is waar je mee kan lachen en die dingen over zichzelf verteld. Ik was soms een beetje rebels en wilde de dingen dan op mijn manier, maar dat was geen enkel probleem.

Soms doe je dingen omdat je er klaar voor bent en/of omdat je ze gewoon graag wil. Ik heb mezelf getrakteerd op een reeks afspraken met Joke. De opbrengst is een fundamentele bodem waar ik dagelijks profijt van heb.  Ook zijn er dingen waarvan ik weet dat ik ze zelf verder kan uitbouwen, waar ik meer tijd voor nodig heb. Maar dan denk ik aan de inzichten die ik heb opgedaan.

Harmke uit Heemstede

Het werkt aan twee kanten.

Joke Lamers begeleidt de prenatale opstellingen met een mengeling van aandacht en lichtheid. Dat geeft ruimte om op een veilige manier te verkennen wat er in de tijd voor de geboorte is gebeurd. Voor mij werkte dat heel goed. Tijdens mijn eigen opstelling kreeg ik inzicht in de omstandigheden waarin ik ter wereld kwam en de dynamiek van mijn familie. Meedoen aan de opstellingen van iemand anders als representant heeft voor mij een dubbele betekenis. Aan de ene kant help ik diegene een stukje verder, maar ik krijg ook meer inzicht en daardoor rust in mijn eigen achtergrond.

Ik kwam naar jou toe met een opstellingsvraag over mijn prenatale periode. Ik heb al veel helend werk gedaan daarin en tegelijk voelde ik dat ik weer een stapje dieper mocht kijken. In de prenatale fase was er een voor mij indrukwekkende gebeurtenis geweest, waar ik fysiek en ook psychisch op heb gereageerd. Dat had te maken met verdriet ten gevolge van een plotselinge verlieservaring bij mijn ouders. Ik heb daar als mensje in wording op gereageerd en mij heel alleen gevoeld, verlaten, losgekoppeld.

Mijn vraag was dan ook om verdere liefdevolle verbinding en heling in mijzelf toe te laten. Zodat ik nog beter in verbinding kan zijn met mijzelf. En mijn eigen, warme, liefdevolle plek met nog meer aanwezigheid in kan nemen op deze aarde.

Het proces van werken, de manier waarop jij het in alle rust aanreikte en mij bevraagde in de individuele opstelling, heeft mij zoveel ruimte gebracht om te kijken naar wat was. En daarbij kwam nog een ongezien aspect naar boven, een tweelingziel die ook samen met mij in de baarmoeder was en gegaan is tijdens deze periode. Er was nog een verstrikking waarneembaar. Ik heb de helende stappen die in de opstelling gemaakt zijn als zo bijzonder ervaren! Er zijn veel puzzelstukjes op hun plek gevallen. Ik ben meer op mijn plek gekomen, in warme liefdevolle aanwezigheid. Ik ervaar basisrust in mijzelf.

Na deze individuele sessie neem ik nu geregeld deel aan je groepsworkshops. Waarbij ik zowel dienstbaar kan zijn in de opstellingen van een ander. Maar ook elke keer weer een stukje verdieping en verbinding voor mijzelf op mag komen halen.

Ik ben dankbaar dat jij dit mooie, helende werk in de wereld zet. Ik ben dankbaar dat ik in dit veld mee kan werken aan heling van mijn medemens en daarmee van het grotere geheel.

  • Liesbeth

Een jaar geleden ging ik voor het eerst naar Joke voor een sessie. Ik was wat sceptisch en vroeg mezelf af of deze sessie mij dan eindelijk zou brengen waar ik naar verlangde. Inmiddels heb ik het afgelopen jaar meerdere sessies bij Joke gedaan en inmiddels ben ik fan van haar effectieve methodes en ook een beetje van haar ?.

Ik heb een mooi leven met een lieve vriend, geweldige kinderen, gezonde familie en vrienden en een goed lopend eigen bedrijf. Niks mis mee zou je zeggen. Maar toch heb ik altijd het gevoel gehad dat het me niet lukt om voluit te leven. Ik ervaarde leegte en een soort rem op mijn leven. Hiervoor heb ik de afgelopen 20 jaar al veel hulp gezocht, maar het lukte me maar niet om de vinger erop te leggen.

Na mijn eerste sessie bij Joke, een prenatale opstelling, viel opeens alles op zn plek. De opstelling liet zien dat ik onderdeel ben van een tweeling en daar was dus het gemis, verdriet en leegte die ik al zo lang voelde. Ik heb tijdens de opstelling mezelf weer een plek gegeven, mijn tweeling deel een plek gegeven, die voor allebei recht doet aan wie zijn. Het effect was enorm, ik voelde weer grond onder de voeten, een cement laagje van binnen en heel veel innerlijke rust.

Inmiddels heb ik verschillende sessies bij haar gedaan die me geholpen hebben om mijn eigen essentie weer te gaan voelen. Ik kan nu veel meer blijdschap, kracht en verbinding voelen met mezelf en anderen.

Joke is een warm mens, die tijd voor je maakt en waar je snel terecht kunt. Ze heeft humor en door haar praktische inslag kun je heel makkelijk de vertaling maken naar jouw alledaagse leven. Wat het fijne is aan haar sessies? Ze zijn heel effectief, hebben altijd resultaat en je hoeft daarna niet zelf nog ‘aan de slag’ of ‘aan het werk’.  Het proces wat in gang gezet wordt tijdens een sessie werkt vanzelf door daarna.

Ik raad haar zeer aan!

Marieke – Haarlem

Joke Lamers is een zeer bekwame therapeute/coach.

Ze heeft alle kwaliteiten die nodig zijn als therapeute/ coach:

ze is zeer empatisch, zeer betrokken bij haar client, neemt alle tijd die nodig is tijdens een sessie, is creatief, is bevlogen voor haar vak, heeft veel vakkennis door studie en levenservaring.

Ze heeft een warme persoonlijkheid, is een wijs mens, kan goed luisteren en deelt ook haar eigen ervaring als dat behulpzaam is voor haar client.

Omdat mijn persoonlijke situatie gecompliceerd is en ik erg veel coaching/sessies in mijn leven heb gehad en nog nodig heb en soms de moed verlies omdat mijn healing proces zo lang duurt, spreekt Joke mij moed in en laat mij telkens weer weten dat het toch echt steeds beter met mij gaat en ik al heel veel heb losgelaten en verwerkt heb. Ze vindt mij dapper en is er trots op dat ik het niet opgeef. Ze zegt: als een auto nog niet goed werkt breng je hem steeds weer naar de garage totdat ie het wel weer doet. Zo ook met mij. Deze uitspraak helpt mij enorm. Zij is een van de weinige mensen in mijn leven die begrijpt hoe diep mijn pijn is en legt mij uit dat de meeste mensen dit niet kunnen zien en begrijpen. En dit ook niet willen zien omdat ze dan met hun eigen pijn geconfronteerd worden. Dat maakt mij eenzaam, Het helpt me enorm dat Joke dit wel ziet en me moed inspreekt om door te gaan met mezelf genezen en mezelf alle liefde te geven die nodig is.

De opstelling sessies die ik bij Joke heb gedaan hebben mij veel inzicht gegeven.

Ik beveel haar zeker aan als therapeut/coach!!

Recensie geschreven door een dankbare client, Evelyn Citroen.