De Helende Reis

Een Helende Reis is geschenk aan jezelf!

Biedt nieuwe openingen. Lichamelijk en emotioneel. Verhoogt je eigenwaarde, zelfvertrouwen en levensvreugde, doordat je blokkades oplost en verloren kwaliteiten weer terugvindt.

Een piek-emotie die niet wordt geuit, slaat zich op in het lichaam en sluit iets af.

Wanneer is een Helende Reis specifiek waardevol:

– Bij verwerking van het overlijden van een van je ouders in je jeugd (terugwerkende kracht)

– Moeite met de scheiding van je ouders

– Verwerking van oude ziekenhuistrauma’s

– Verwerking van miskraam of stilstaan bij ongewenste kinderloosheid

– Alle lichamelijke klachten die je psychisch wilt verkennen met lichaamswijsheid. (Alsvoorbeeld bijv. gewrichtsklachten. Zo ken ik iemand, die na 7 jaar in een rolstoel vanwege het afgesleten zijn van het kraakbeen in haar knieën, nu weer vitaal op eigen benen staat. Toen ik mijn voetwortelbeentje had gebroken en mijn enkel maar dik bleef worden heeft het het proces van heelwording ook goed ondersteund

– Loslaten van onbewuste angsten en fobieën

– Specifiek bij ziekte. De samenhang tussen onbewuste herinneringen die traumatisch zijn geweest wordt boven tafel gekregen. Uiten en verwerken, met terugwerkende kracht, herstelt de doorstroming en de lichamelijke integriteit, wat het ziektebeeld positief ondersteund. Zo heb ik veel Helende Reizen gegeven als complementaire aanvulling op reguliere kankertrajecten

 

Voor het HOE, lees verder

In een Helende Reis ga je terug naar de kernherinnering. Met terugwerkende kracht worden alsnog de emoties geuit, verwerkt en losgelaten, waardoor de blokkade oplost en de doorstroming herstelt. In de tijd van de herinnering, is aan deze emoties vaak simpelweg voorbij gegaan. Soms was het uiten van deze emoties beslist niet mogelijk of zelfs verboden. Het verwerken en loslaten biedt een opening in je lichaamsgevoel en –structuur, waardoor je je eigen potentieel kunt gaan voeden en stimuleren.

De eerste keer dat je een Helende Reis doet, is het advies om een Emotionele Reis te doen. Als volwassene liggen er lagen emoties over de oorspronkelijke emotie heen, net zoals bij een steen in de rivier aanslibbing kan optreden. Met een Emotionele reis ga je door je eigen persoonlijke emotionele lagen naar de bron van energie. Van daaruit doe je een verwerkingsproces. Een fantastisch proces om te ervaren dat je altijd je eigen emoties aankan. Een emotionele Reis duurt 4 uur.

Een Fysieke Reis wordt ingezet om een specifiek thema in het lichaam doelgericht aandacht te geven. Je gaat daadwerkelijk op reis in je lichaam. Geleid door je lichaamswijsheid zal je geleid worden naar een plek in je lichaam waar een kernherinnering met bijbehorende emotionele lading ligt opgeslagen. Hier wordt aan gewerkt. Een Fysieke Reis duurt 3 uur.

Ten slotte is er de mogelijkheid om fobieën op te lossen met een fobiebehandeling. (2 uur).
Zo heb ik zelf mijn tandartsfobie in één sessie opgelost. Sindsdien ga ik bijna met plezier naar de tandarts.