To be Me, is the best I can be

Ik ben ervaringsdeskundig op het gebied van gevoel en emotie

- Vermoeidheidssyndroom. Op mijn 19de ben ik onderuitgegaan door een vermoeidheidssyndroom. Het zou nu waarschijnlijk   gediagnostiseerd zijn als CVS. Toen mocht het geen naam hebben. Ik heb een jaar lang 20 uur  per dag geslapen. Ik heb alles aangegrepen om weer beter in mijn vel en in mijn energie te komen.
- Schuldcomplex. Op mij 6de heb ik mijn babyzusje uit mijn handen laten vallen. Ik heb mezelf  daarvoor veroordeeld. Het oordeel van een kind valt niet te onderschatten
- Emotionele onbalans door onverwerkte trauma's. Omgaan met pijn, angst en eenzaamheid door ongedeelde piekemoties, als gevolg van een een ongeval en ziekenhuisopname als kind. Schedelfraktuur. En door niet verwerkt prenataal leed.
- Prenatale Trauma's. Alleen geboren tweeling, Bijna Dood Ervaring, doorgegeven familiair leed en versnelling geboorte door weeënversterkers
- Tweede Generatie Thematiek. Ik heb een leerschool doorlopen en met vallen en opstaan helder gekregen dat mezelf centraal- én voorop stellen, de enige gezonde weg is om mijn talenten met de wereld te kunnen delen.
Ouder en kind dynamiek en daaraan gerelateerd 
Autoriteit innemen. Het erkennen van auroriteit
-  Rouwverwerking.
-  Verslavingsproblematiek. (Ex-Partner en vader van mijn kinderen met alcoholverslaving)
-  Vorige levens. Verwerking van zich aandienende beelden van andere levens
-  Relatiethema's.
-  Geld- en bezit-thema's.
 
Ik heb het tot op de bodem uitgezocht, mijn gevoel.
Én ik heb het voorrecht gehad om mensen te begeleiden met zware thematiek: Ziektegeschiedenis, oorlogsthema's, incest, kindermishandeling, levenskeuze, in het verkeerde land wonen en als gevolg daarvan ontworteld voelen, voor het gevoel in het verkeerde lijf geboren zijn, geboortetrauma's etc.
 
Door dit alles durf ik te stellen dat mijn kernkwaliteit is, dat ik lichtvoetig met zware thematiek kan omgaan. Ook de tijdsgeest speelt een rol: Verwerking kan tegenwoordig sneller. Net zoals communicatie via computers en telefoons wereldwijd steeds sneller gaat en toegankelijker wordt. Waar ik er dertig jaar over heb gedaan om het ei van Columbus uit te broeden, kan het nu snel en effectief. Verwerking van zware thematiek is hierdoor veel behapbaarder en beter te verteren. Verwerking is altijd de moeite waard!