Bach remedies

‘Jezelf zijn’ (for you, to be me) betekent ontspannen zijn, op natuurlijke wijze tevreden met jezelf en met het leven.

Wanneer we goed in ons vel zitten, zijn we op ons best. We kunnen alles aan wat we in ons leven tegenkomen. Maar soms…… ja, soms zijn we niet helemaal onszelf. We voelen ons uit balans, alsof iets niet in orde is. En soms kunnen we wel een beetje hulp gebruiken, om weer op het juiste spoor te komen.

In de jaren ‘30 vond de gerenommeerde Engelse homeopaat en bacterioloog Dr. Edward Bach een manier om ons te helpen – een complete lijn van 38 bloesems (klik hier) van bomen en planten, die ons ondersteunen om de positieve kanten van onszelf te laten zien. De Original Bach Flowers kunnen ons helpen om emotioneel gezond te blijven leven. Wat we ook tegenkomen – angst, moedeloosheid, onzekerheid of gevoelens van machteloosheid – de Bach bloesems helpen ons om deze emoties te overwinnen.

De Original Bach Flowers kun je gebruiken om dagelijkse negatieve gevoelens te transformeren naar gevoelens die opbouwend zijn. Bijvoorbeeld als je uit je doen bent, niet lekker in je vel zit of wanneer je iets naars hebt meegemaakt. Voor het fysieke welzijn is het van belang dat je emotioneel in balans bent.

Met Bach druppeltjes boor je verborgen krachten en talenten aan en daarmee verlichten ze je levensweg.

Voor kinderen

Ook voor kinderen zijn Bach druppeltjes een vriendelijke en effectieve ondersteuning in hun ontwikkeling. Voorbeelden van situaties waarin Bach druppeltjes net dat steuntje in de rug kunnen zijn: Bij een verhuizing, naar een nieuwe school, veranderingen in de thuissituatie, bijv. een scheiding, na een gebroken arm, als een geliefd persoon is overleden, na afscheid van een huisdier, bij examenvrees, faalangst, verlegenheid etc. Gewoon 4 keer op een dag 4 druppeltjes in de mond, druppeltjes water met natuurlijke bomen en plantenkracht. Kinderen vinden het heel prettig om de druppeltjes in te nemen en voelen zelf dat het ze goed doet.

Al jarenlang gebruik ik Bach Bloesem Remedies als ondersteuning van de behandelingen die ik geef. Eerst werden ze uitgependeld door de Homeopaat om de hoek. Nu doe ik dat zelf.

Ik herinner me van lang geleden, een man die onder behandeling kwam. Hij vertelde dat zijn zoontje van 4 thuis het gezin terroriseerde. Als die zijn zin niet kreeg dan smeet hij de huisraad naar buiten… Dat wil je niet natuurlijk. De druppeltjes die voor zijn zoon werden uitgependeld zorgden ervoor dat dat gedrag niet meer voorkwam.

Of het jongetje dat moeite had met de scheiding van zijn ouders en driftbuien kreeg. Na een week druppeltjes werd hij nog wel boos, maar hij bleef er niet zo lang in hangen.

Zelfs huisdieren reageren er erg goed op. De kat van een cliënt van me maakte een aanhoudend huil geluid. Met druppeltjes werd het kattengeluid veel acceptabeler.

Een kind dat hete thee over zich heen krijgt heeft natuurlijk medische zorg nodig. Met rescue druppeltjes kan ook de emotionele schrik aandacht krijgen, wat het genezingsproces bevordert.

Bach Bloesems bieden eenvoudige- en natuurlijke hulp om harmonieus met gevoel om te gaan.