Kinderreizen

Er zijn ook speciale reizen voor kinderen, die zijn natuurlijk korter dan bij volwassenen.

De kinderreis duurt ongeveer 1,5 uur. Kinderen zijn zeer snel, direct, vinden het leuk en zitten vaak nog niet zo vast aan hun emotionele bagage. Ze pakken het spelenderwijs op en lossen het kinderlijk eenvoudig op.

Een kinderreis is een geweldig avontuur van glijbanen, magische voertuigen en rondreizen door het lichaam. Het reisdoel is een specifieke plek, ergens in het lichaam, waar een herinnering ligt opgeslagen. Die herinnering wordt uitgewerkt en de lading die eraan vastzat losgelaten. Dat kan een kind heel goed doen en kan een genezend effect hebben. Het mooie hieraan is dat een kind kennis maakt met zijn eigen lichaamswijsheid en vertrouwen kan krijgen in het zelfhelend vermogen van zijn lichaam

Een voorbeeld van een kinderreis:

Mijn jongste zoon was zes. Hij deed iets onhandigs en schold zichzelf vervolgens uit: Ik ben zo dom, zo dom. Vervolgens ging hij met zijn hoofd tegen de muur bonsen. Niet fijn! Hij deed dat vaker in die tijd. In een kinderreis werd duidelijk dat deze zelfveroordeling ontstaan was toen hij zijn arm brak (met 5 jaar). Hij was boos op zichzelf dat hij zo onhandig was geweest om zich in een renspel te stoten tegen de poortdeur en te vallen, met als gevolg een gebroken arm en zéér veel pijn. Deze boosheid had hij nooit geuit. Ik was erbij geweest in het ziekenhuis om hem te steunen, te troosten en veiligheid te bieden. Dat hij boos was op zichzelf had ik niet ingecalculeerd. Door deze boosheid uit te spreken, en zichzelf te vergeven, kwam het zelfbestraffende gedrag niet meer voor.

Je gunt ieder kind, dat kinderverdriet en angsten niet zodanig opgeslagen worden, dat ze lang blijven storen. Soms zijn we ons niet bewust hoe een kind emotioneel is geraakt door een bepaalde gebeurtenis en werkt dit wel door. Met een Helende Reis kan deze lading op speelse wijze losgelaten worden.