To be Me, is the best I can be

Waarvoor To be Me?
 
To be You!
 
Omdat je in vrijheid  jezelf wilt zijn. Het lichaamsgevoel kan daarbij helpen.
Als er geluisterd wordt naar de signalen van het lichaam, 
dan functioneert het lichaam als ons levenskompas!

Vergelijk To be Me met een werf waar een boot voor groot onderhoud komt: Alles wordt nagelopen en waar nodig bijgesteld. Zie de therapeut als degene die heel wat oceanen heeft bevaren, weersomstandigheden kan beoordelen en verstand heeft van boten. Neem water voor gevoelens en emoties, het weer voor de omstandigheden en de mens als kapitein op het schip (het lichaam). Het leven is als de woelige wereldwateren, soms kabbelt het leven een beetje voort, soms doet de grilligheid van het lot een mens belanden in heftige stormen; dan is het toch een prettig idee dat je op zijn minst brevet 1, 2 en 3 hebt gehaald.

Waarom wordt een auto jaarlijks APK gekeurd, moet een woonschip elke 7 jaar op de helling, is een onderhoudsbeurt voor de boot vanzelfsprekend, net als rijbewijzen, vaarbewijzen en zwemdiploma’s... en weet een mens vaak weinig af van het functioneren van zijn eigen lijf, zijn besturingssystemen en zijn vaarroutes.

Het tastzintuig, verantwoordelijk voor het voelen, is vergelijkbaar met een kompas. Door het kompas te raadplegen kun je op koers blijven. Soms hebben emotionele onderstromen ervoor gezorgd dat men op drift geraakt is. Op een beschutte plek het anker uit gooien kan een zinnig besluit zijn. Tijd nemen om de koers te bepalen of bij te stellen, of wachten tot een storm uitgeraasd is, kunnen voorwaarden zijn om bij jezelf te blijven en om de verbinding met de wereld om je heen te waarborgen. Bij To be Me leer je het schip kennen, te navigeren en op gevoel te varen en als kapitein van het schip leer je om goede contacten aan te gaan met je medewerkers. Allen noodzakelijke voorwaarden voor een behouden thuiskomst.
 
Een schipper kent zijn bakboord en stuurboord.
Een mens weet soms weinig tot niets van zijn eigen lichaam.
Een kapitein weet dat er actie wordt gevraagd als het schip dreigt te kapseizen.
En mens kan passief afwachten als zijn leven in de storm belandt.
 
Bij To be Me leer je om je kompas te gebruiken, om jezelf te zijn en je koers uit te zetten.