To be Me, is the best I can be

De Helende Reis

Een geschenk aan jezelf! Een Nieuwe opening. Lijfelijk en emotioneeel. Meer zelfvertrouwen.

Een piek-emotie die niet wordt geuit, slaat zich op in het lichaam en sluit iets af.

Met een Helende Reis haal je de angel uit je psychosomatische huishouding. Je eigen lichaamswijsheid is de kracht die aangesproken wordt en je de weg wijst naar de kernherinnering die onbewust dwarsligt in je systeem. Een Helende Reis ruimt op, geeft opluchting en bevrijdt

- Met terugwerkende kracht verwerking van het overlijden van je vader of moeder in je jeugd

- Het uiten van de emoties die samenhangen met de scheiding van je ouders

- Schoon schip maken na een tragedie, die je emotioneel blijft bezetten: Met vasthouden aan bijv. verdriet, woede, wraakgevoelens of ontkenning van de realiteit. (:Zo had het niet mogen gebeuren)

- Verwerking van een miskraam of aandacht besteden aan ongewenste kinderloosheid.

- Loslaten van onbewuste angsten of bewuste fobieën. die je onzeker maken.

- Bij ziekte is een Helende Reis een verkenning van samenhang van onbewuste emotionele trauma's met blokkades in je lichaam. Verwerking bevordert de doorstroming en de lichamelijke integriteit, wat het ziekteproces positief ondersteunt. Zo heb ik o.a.Helende Reizen begeleid bij vrouwen met borstkanker.

Voor het HOE, lees verder

In een Helende Reis ga je terug naar de kernherinnering. Met terugwerkende kracht worden alsnog de emoties geuit, verwerkt en losgelaten, waardoor de blokkade oplost en de doorstroming herstelt. In de tijd van de herinnering, is aan deze emoties vaak simpelweg voorbij gegaan. Soms was het uiten van deze emoties beslist niet mogelijk of zelfs verboden. Het verwerken en loslaten biedt een opening in je lichaamsgevoel en –structuur, waardoor je je eigen potentieel kunt gaan voeden en stimuleren.

De eerste keer dat je een Helende Reis doet, is het advies om een Emotionele Reis te doen. Als volwassene liggen er lagen emoties over de oorspronkelijke emotie heen, net zoals bij een steen in de rivier aanslibbing kan optreden. Met een Emotionele reis ga je door je eigen persoonlijke emotionele lagen naar de bron van energie. Van daaruit doe je een verwerkingsproces. Een fantastisch proces om te ervaren dat je altijd je eigen emoties aankan. Een emotionele Reis duurt 4 uur.

Een Fysieke Reis wordt ingezet om een specifiek thema in het lichaam doelgericht aandacht te geven. Je gaat daadwerkelijk op reis in je lichaam. Geleid door je lichaamswijsheid zal je geleid worden naar een plek in je lichaam waar een kernherinnering met bijbehorende emotionele lading ligt opgeslagen. Hier wordt aan gewerkt. Een Fysieke Reis duurt 3 uur.

Ten slotte is er de mogelijkheid om fobieën op te lossen met een fobiebehandeling. (2 uur).
Zo heb ik zelf mijn tandartsfobie in één sessie opgelost. Sindsdien ga ik bijna met plezier naar de tandarts.